Imprimare

Proiectul PICAS la final

conferinta incheierePe 23 iulie 2013 a avut loc, la Bucuresti, Conferinta Nationala de Incheiere a proiectului european PICAS – Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă în sectorul construcțiilor.

La eveniment au participat 120 de persoane, printre care reprezentanți ai organizațiilor partenere, membrii ai echipei de implementare, persoane din grupul țintă, angajatori din sectorul de construcții și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai partenerilor sociali reprezentativi pentru acest sector.

Simion Ilie, Managerul proiectului PICAS a avut cuvântul de deschidere, în care a prezentat geneza proiectului și modul de construire a parteneriatului care a contribuit la implementarea sa. 

Din partea partenerului transnațional, compania Sempla SRL din Italia, Fabrizio Di Peppo, manager proiect partener și Cosmin Rusu, Asistent proiect manager, au susținut o prezentare în care au trecut în revistă principalele activități în care partenerul italian a fost implicat: organizarea seminarelor de transfer de know-how și dezvoltarea aplicației informatice destinate medierii muncii online: www.picas.ro 

Gabriel Mocanu, Coordonator național centre PICAS a prezentat modul de organizare și desfășurare a programelor de formare profesională din cadrul proiectului. De asemenea, Petru Martinuș, Evaluator de competențe a detaliat modul de organizare a procesului de certificare a competențelor profesionale, așa cum s-a desfășurat pe parcursul proiectului.

Ana-Maria Beldidan, Consilier PICAS Iași și Claudiu Catană, Consilier PICAS Galați au prezentat pe scurt modul de lucru cu persoanele din grupul țintă care au apelat la serviciile PICAS, respectivul modul de abordare a companiilor de construcții în vederea identificării de locuri de muncă vacante, precum și provocările cu care s-au confruntat în activitatea de consiliere și mediere a muncii.

Rezultatele proiectului, defalcate pe fiecare activitate în parte au fost prezentate de Simion Ilie, Managerul proiectului PICAS. Acesta a mulțumit echipei care, datorită activității susținute pe toată perioada derulării proiectului, a contribuit la depășirea tuturor țintelor și indicatorii asumați. De asemenea, a mulțumit partenerilor sociali, patronatele și sindicatele reprezentative din sectorul de construcții, ARACO, respectiv FGS Familia, care au susținut proiectul pe tot parcursul său și au contribuit activ la atingerea rezultatelor.

După o muncă susținută, astăzi culegem roadele implementării unui proiect la standarde europene. Ne dorim să continuăm ceea ce am început, atrăgând în continuare finanțări europene atât de necesare pentru dezvoltarea României” a declarat Simion ILIE managerul acestui proiect strategic.

Reprezentanții principalilor parteneri sociali din sectorul de construcții, Dnul Laurențiu Plosceanu, Președintele Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții și Dnul Dan Cristescu, Președintele Federației Generale a Sindicatelor FAMILIA, au atras atenția în intervențiile lor asupra situației dificile în care se află sectorul de construcții și și-au exprimat disponibilitatea de a continua eforturile de atragere a fondurilor europene pentru îmbunătățirea resurselor umane din acest domeniu de activitate economică.

Mai multe informații privind rezultatele proiectului puteți afla accesând documentele de mai jos:

Galeria foto a evenimentului

{yoogallery src=[/images/ilustratii_articole/2013_07_24_Conferinta_incheiere] title=[Conferinta Incheiere proiect PICAS] }