Imprimare

Finanțarea europeană – oportunitatea relansării economice

sigla_mare_Bursa

În data de 24 mai 2011 a avut loc Conferința Finanțarea europeană – oportunitatea relansării economice, eveniment organizat de Grupul de Presă BURSA, sub patronajul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, sala Mexico.

 

Subiectele abordate în cadrul conferinței au privit:

  • Principalele probleme în accesarea fondurilor europene şi soluţii pentru rezolvarea lor;
  • Monitorizarea şi controlul procesului absorbţiei fondurilor europene;
  • Ofertele băncilor pentru finanţări europene/ Studii de caz: Finanţări de succes;

Dintre principalii participanți care au susținut intervenții în cadrul evenimentului amintim:

  • Gheorghe Ialomițeanu, Ministrul Finanțelor Publice;
  • Valeriu Tabără, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
  • Călin Istrățoiu, Director General al POSCCE;

Au mai luat cuvântul reprezentanți ai sistemului bancar, ai firmelor care oferă consultanță în accesarea fondurilor europene, precum și beneficiari ai acestora.

În secțiunea conferinței dedicată exemplelor de bune practici, a avut o intervenție și  dna. Ramona Veleanu din partea Fundației Casa de Meserii a Constructorilor care a prezentat proiectele organizației și strategia acesteia de susținere a sectorului de construcții, în special a resurselor umane din domeniu, prin atragerea de fonduri europene. Tot în această parte a conferinței a fost prezentă și dna. Claudia Ionescu, PR Manager în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională București - Ilfov.

Toți participanții au primit un set de materiale informative cu privire la proiectul PICAS. Prin participarea la acest eveniment s-a urmărit asigurarea transparenței modului de implementare a proiectului, precum și popularizarea obiectivelor și a rezultatelor sale.

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment, consultati site-ul ziarului Bursa

Galeria foto a evenimentului

{yoogallery src=[images/ilustratii_articole/poze_conferinta_fonduriUE_mai_2011/] title=[Finanțarea europeană – oportunitatea relansării economice - București - 24 Mai 2011] }