Imprimare

AGERPRES

on 23 Iulie 2013.


AGERPRES

 

 

 

Centrele regionale PICAS au obţinut contracte de muncă pentru mai mult de 500 constructori

Cele patru centre regionale create în cadrul proiectului european PICAS şi care deservesc 16 judeţe au intermediat încheierea a 520 de contracte de muncă pentru lucrătorii din construcţii, a declarat marţi, în cadrul unui simpozion de specialitate, Simion Ilie, managerul proiectului PICAS.

'Principalul rezultat al proiectului PICAS (Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă din sectorul de construcţii) constă în dezvoltarea a patru centre regionale care oferă suport specializat în vederea calificării, recalificării şi certificării de competenţe pentru obţinerea unui loc de muncă în construcţii. Printr-o relaţie constantă cu angajatorii, inclusiv prin atragerea acestora la târgurile specializate de locuri de muncă, s-a realizat angajarea cu forme legale a cel puţin 520 de persoane. Avem deja 520 de adeverinţe de angajare, dar cred că numărul real al celor care şi-au găsit un loc de muncă este cel puţin dublu, pentru că mulţi nu ne-au informat după modificarea statutului lor, din şomer în angajat', a spus Simion Ilie. 

Acesta a adăugat că site-ul www.picas.ro - singurul portal din România specializat pe recrutarea forţei de muncă pentru construcţii - a înregistrat, doar în ultimul an de zile, peste 50.000 de vizitatori unici, având mai mult de 10.000 de conturi individuale create de cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi de circa 200-300 de companii. 

Este un succes care a depăşit toate aşteptările, contrazicându-i pe cei care susţineau că lucrătorii din construcţii nu sunt capabili să utilizeze instrumentele moderne de căutare a unui loc de muncă, a subliniat managerul proiectului.