Imprimare

Ziarul de Iasi

on 15 Mai 2013.

logo-ziarul-de-iasi

Peste 900 de locuri de muncă puse la dispoziţie la Târgul Picas

Peste 500 de ieşeni au fost prezenţi, ieri, la prima zi a Târgului de locuri de muncă Picas, destinat şomerilor care caută locuri de muncă în construcţii.
La eveniment au fost prezente circa 30 de companii care au pus la dispoziţie peste 900 de locuri de muncă, atât în ţară, cât şi în străinătate.
„Cele mai multe locuri de muncă, în proporţie de 90%, le sunt destinate muncitorilor care au o calificare medie. Celelalte 10 procente sunt împărţite în mod egal de către angajaţii cu studii superioare şi muncitorii necalificaţi. Trebuie menţionat că din totalul locurilor de muncă disponibile, 15% sunt pentru lucrări în afara ţării, în trei ţări, respectiv Germania, Franţa şi Libia”, a declarat Simion Ilie, managerul de proiect.
Târgul de locuri de muncă este organizat de către Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul proiectului european „Picas te angajează în contrucţii”.
Ieşenii interesaţi de găsirea unui loc de muncă în domeniu şi care nu au putut ajunge ieri la eveniment, mai au şansa astăzi, în intervalul orar 9 – 16, în incinta Sălii Polivalente. Prin intermediul proiectului Picas, finanţat din fonduri UE, au fost calificate, recalificate sau perfecţionate peste 300 de persoane, iar în acest moment sunt în curs de desfăşurare cursuri de formare profesională pentru aproximativ alte 180 de persoane. Participarea la cursuri este gratuită, iar absolvenţii cursurilor primesc burse şi li se decontează cheltuielile de transport, dacă se deplasează din alte localităţi.

Citește mai mult