Imprimare

Digi24.ro

on 15 Mai 2013.

Logo-Digi-24-HD

S-a deschis sezonul angajărilor în domeniul construcţiilor

S-a deschis sezonul angajărilor în domeniul construcţiilor. 30 de firme din ţară şi din străinătate şi-au prezentat ofertele la un târg organizat la Sala Polivalentă din Iași. Cele mai vânate au fost locurile de muncă din străinătate, acestea reprezentând aproape un sfert din ofertă. Candidații au făcut coadă la standurile celor trei angajatori din Franţa, Germania şi Libia.

Şomerii specializaţi în domeniul construcţiilor au avut ocazia să se angajeze pe unul dintre cele 900 de posturi scoase la concurs de firmele din acest domeniu. Dacă la standurile angajatorilor români s-au oprit doar câteva persoane, reprezentanţii firmelor din străinătate au adunat sute de CV-uri.

Principalul motivul pentru care oamenii aleg să plece peste hotare este foarte simplu: iau salariu chiar şi de 5 ori mai mare decât în ţară.

Târgul de locuri de muncă a fost organizat în cadrul unui proiect european în valoare de 20 milioane de lei, ce are ca scop consilierea şi specializarea persoanelor care vor să lucreze în domeniul construcţiilor.

Citește mai mult