Imprimare

Bună Ziua Iasi

on 15 Mai 2013.

buna-ziua-iasi

Se cauta peste 1.000 de ieseni pentru meserii aflate pe cale de disparitie

Muncitorii ieseni care nu au un loc de munca nu s-au inghesuit sa profite de ofertele targului de joburi destinate sectorului de constructii • Cu toate ca firmele au pus la bataie peste 1.000 de posturi, atat pe plan local, cat si in strainatate, candidatii s-au lasat asteptati • La targ se gasesc locuri de munca inclusiv pentru muncitorii necalificati, dar si pentru ingineri

Ieri, la Sala Polivalenta din Iasi, au fost deschise portile unui targ de locuri de munca destinat exclusiv domeniului constructiilor. Desi ofertele au fost variate, peste 30 de societati aratandu-se interesate sa recruteze aproximativ 1.000 de ieseni pe diferite specializari, doritorii nu au manifestat prea mult interes. La mare cautare au fost fierarii betonisti, fiind disponibile 150 de posturi pentru acestia, la fel ca si dulgherii, care au avut 139 de posturi vacante. Firmele au declarat ca sunt in cautare si de zidari, faiantari, sudori, pavatori, lacatusi, drumari-asfaltatori, tehnicieni, mozaicari si alte cateva zeci de specializari. Aproximativ 10 la suta dintre acestea sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Targul este organizat de Fundatia Casa de Meserii a Constructorilor, prin intermediul unui proiect european, in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi si firma italiana Sempla SRL.

"Este cel de-al patrulea targ organizat in cadrul proiectului european. Acesta are loc la Iasi pentru ca aici exista o cerinta foarte mare din partea firmelor de constructii. In momentul de fata sunt peste 1.000 de locuri de munca disponibile pentru tara si strainatate, oferite de 31 de firme. Majoritatea dintre acestea sunt firme din Iasi. Ne bucuram ca experienta ne-a invatat sa organizam evenimentul pe parcursul a doua zile. Pana in prezent, aproximativ 400 de persoane au trecut pragul targului. Ne asteptam ca pana maine sa atingem pragul de 1.000 de persoane. Mesajul nostru este calduros, invitam lumea la targ, sunt multe companii care ofera locuri de munca serioase", a declarat Simion Ilie, manager de proiect.

Citește mai mult