Imprimare

Digi24.ro - PICAS, centru de consiliere pentru ieșenii fără loc de muncă

on 31 Octombrie 2012.

Logo-Digi-24-HD

Veşti bune pentru cei care îşi caută un loc de muncă în domeniul construcţiilor. A fost inaugurat oficial la Iasi Centrul Picas, care oferă asistenţă şi consiliere specializată gratuită pentru şomeri, dar şi pentru angajatori. Programul este finanţat prin fonduri europene.

Deși centrul a fost inaugurat abia acum, proiectul funcționează de fapt de aproximativ un an şi de atunci cel puţin o mie de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în domeniul construcţiilor. Alte 6 mii de persoane au beneficiat de consiliere.
Simion Ilie, manager proiect: ”De la persoane care sunt informate şi consiliate, ajutate să-şi facă un CV, informaţii cu privire la ce locuri de muncă se caută pe piaţa muncii, până la persoane care beneficiază de cursuri de formare gratuite, persoane care au experienţă şi sunt evaluate şi primesc o diplomă care să ateste calificarea pe care o au ele.”

Beneficiarii au parte de consultanţă psihologică gratuită

Alina Baştea, expert consiliere profesională şi psihologică: ”Oamenii vin de multe ori descurajaţi, neîncrezători, neîncrezători în baza experienţelor avute, uneori îşi pierd încrederea şi în ceea ce ştiu ei să facă. Încercăm să le redăm încrederea, speranţa că la un moment dat ei vor fi omul potrivit la locul potrivit.”
Nu doar cei aflaţi în cautarea unui loc de muncă sunt avantajaţi de acest proiect, ci şi angajatorii.
Alexandru Fetcu, şef servicii resurse umane: ”Prin intermediul celor de la Picas reuşim să atenuăm într-un fel fluctuaţia asta a necesarului de forţă de muncă. Putem obţine persoane care au anumite competenţe sau o anumită calificare."
Unul dintre beneficiari este Petrică Bogza. Barbtul spune ca   prin intermediul programului a facut un  curs de formare profesională, dar  în acelaşi timp a fost şi plătit cu 7 lei pe oră. S-a angajat apoi pentru o perioadă iar acum a revenit la Centrul Picas.

Petrică Bogza, beneficiar: ”Căutându-mi de muncă am văzut că se solicită foarte mult meseria de rigipsar. Ca urmare, am hotărât să vin să-mi iau un certificat de regipsar, eu ştiind meseria de rigipsar, dar nu aveam o atestare profesională.”

În România au fost deschise 4 centre regionale Picas, la Bucureşti, Braşov, Galaţi şi Iaşi.

Citește mai mult