Imprimare

Eurourbanism.ro - La Braşov a fost lansat un centru specializat pentru persoanele care îşi caută un loc de muncă în construcţii

on 12 Iulie 2012.

logo_eurourbanism

Centrul PICAS care oferă asistenţă şi consiliere specializată gratuită, atât persoanelor care îşi caută un loc de muncă în construcţii, cât şi companiilor care sunt în căutare de forţă de muncă s-a lansat joi, oficial, la Braşov. Centrul de Informare Consiliere şi Asistenţă Specializată (PICAS) este un proiect cu finanţare europeană dedicat exclusiv sectorului de construcţii.


"Este un proiect strategic care se implementează în 16 judeţene din România cuprinse în patru centre regionale Bucureşti, Braşov Iaşi şi Galaţi şi are un rol deosebit de important în ajutorarea persoanelor care îşi pierd locul de muncă în construcţii, dar vor să lucreze în continuare în acest sector. Când îţi pierzi locul de muncă în construcţii şi vrei să lucrezi în acest sector în continuare apelezi la PICAS pentru a găsi un loc de muncă. Suntem în legătură permanentă cu companiile din domeniu şi cum apare un loc de muncă îl recomandăm imediat", a declarat managerul proiectului, Simion Ilie.

Potrivit sursei citate, în şase luni de la lansarea primului portal de recrutare dedicat exclusiv sectorului de construcţii www.picas.ro, peste 5.000 de persoane care s-au înscris pe site şi care au dat informaţii de bază cum ar fi nume, prenume, loc de muncă în care doresc să se angajeze au primit informaţii în acest sens.

De asemenea, în cele şase luni de activitate, PICAS a intrat în legătură cu peste 400 de companii cu care are relaţii constante în sensul că reprezentanţi ai PICAS iau legătura cu aceste companii perntru a vedea ce locuri de muncă sunt vacante.

"În cele şase luni de activitate peste 1400 de locuri de muncă au fost procesate prin intermediul portalului nostru. Peste 2.000 de persoane au trecut pragul celor patru centre regionale PICAS şi au beneficiat de informare, consiliere pentru că foarte multe persoane care lucrează în construcţii nu ştiu să-şi creeze singuri un cont pe acest portal. Alte 480 de persoane au beneficiat la nivel naţional de cursuri de formare şi 176 au primit calificări noi în sectorul de construcţii, cum ar fi de exemplu montatori faţade şi pereţi cortină. Un alt serviciu care va fi oferit din toamnă este cel de evaluare de competenţe profesionale", a mai spus managerul de proiect.

La centrul din Braşov, 500 de persoane au beneficiat în cele şase luni de la deschidere de servicii de informare,consiliere,orientare ,iar alte 40 s-au format şi au găsit un loc de muncă. Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2010-august 2013 şi se adresează şomerilor din regiunile Bucureşti-Ilfov-Centru, Nord-Est, Sud-Vest. Proiectul Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii din sectorul de construcţii PICAS este implementat de Casa de Meserii şi Construcţii CMC, în parteneriat cu Sempla SRL, partener tradiţional din Italia şi ANOFM, şi este cofinanţat din Fondul Social European pentru Resurse Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni". AGERPRES

Citește mai mult