Imprimare

Evenimentul Iasi - Companiile angajează, ieşenii preferă să stea acasă

on 31 Octombrie 2012.

logo_evenimentul_regional

Cu toate că ar beneficia de o ofertă salarială de invidiat, şomerii ieşeni cu greu pot fi stimulaţi să se angajeze în domeniul construcţiilor * în cadrul proiectului cu fonduri europene PICAS – Puncte de informare, consiliere şi asistenţă specializată pentru şomerii din sectorul de construcţii, peste 1.000 de şomeri ieşeni au avut parte de consiliere şi de sprijin în găsirea unui serviciu, iar aproape 300 dintre aceştia s-au şi angajat

Un proiect european implementat de Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor în parteneriat cu compania Sempla SRL şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă aduce în discuţie problemele cu care se confruntă piaţa ieşeană a muncii din domeniul construcţiilor. Cu toate că salariile oferite de angajatori sunt considerabil peste media la nivel de judeţ, forţa de muncă cu calificare în această arie de activitate este greu de găsit. „Iaşul este un oraş în care se construieşte destul de mult. Dincolo de inconvenientele temporare, cu siguranţă vor fi şi rezultate. Dar nu este puţin lucru să ai oameni care să dorească realmente să muncească. Faptul că există atât de multe persoane şomere în domeniul construcţiilor este şi din vina lor şi din vina pieţei muncii care solicită alte calificări, iar cei din companii solicită de multe ori feţi-frumoşi, angajaţii ideali care să fie şi familişti, să aibă şi competenţele cerute”, a precizat Simion Ilie, managerul proiectului PICAS – Puncte de informare, consiliere şi asistenţă specializată pentru şomerii din sectorul de construcţii.

Unul dintre aceste puncte a fost deschis şi la Iaşi, în cartierul Păcurari. În cele zece luni de la inaugurare peste 1.000 de persoane au venit pentru consiliere la specialiştii din cadrul centrului PICAS. „Sunt persoane de la ingineri constructori, pentru că Iaşul este o pepinieră de astfel de specialişti, la muncitori necalificaţi, atât din mediul rural cât şi din urban. Unii dintre ei nu au nevoie decât de informare cu privire la locurile de muncă vacante, în timp ce alţii au nevoie de servicii mai complexe. Facem inclusiv educaţie de bază cu ei. Le spunem că trebuie să se bărbierească înainte de a merge la un interviu de angajare, că nu trebuie să consume alcool înainte. De asemenea, avem foarte mulţi oameni buni care nu ştiu cum să se promoveze, oameni cu experienţă de 30 de ani care nu ştiu ce abilităţi au sau cum să le treacă în CV”, susţine managerul de proiect.

2.000 de lei, salariul unui fierar-betonist

Specialiştii din cadrul centrului din Iaşi nu doar îi ajută pe şomerii din construcţii să îşi întocmească un cv, ci şi caută locurile de muncă vacante în acest domeniu din judeţ. „Avem oameni dedicaţi pentru relaţia cu companiile. Ei merg la agenţii economici şi întreabă ce locuri de muncă sunt libere. Până acum am încadrat cu contract de muncă 277 de persoane. La Iaşi sunt multe locuri de muncă disponibile, dar este o lipsă de oameni potriviţi. Spre exemplu, am căutat fierari-betonişti, iar angajatorul oferea un salariu de 2.000 de lei, dar nu am găsit oameni. Întotdeauna a fost un deficit de forţă de muncă cu calificare în Iaşi pe acest domeniu şi de aceea şi salariile sunt mari”, a explicat Simion Ilie.

Anul acesta, la Iaşi, peste 2.000 din cele 9.439 de angajări au fost realizate de către companii care activează în domeniul construcţiilor. (Dana Chiru)

Citește mai mult