Imprimare

Un nou centru pentru sprijinul șomerilor din sectorul de construcții lansat oficial

on 10 Iulie 2012.

Afis_Diseminare_BrasovJoi, 12 iulie 2012, va avea loc în Brașov, lansarea oficială a Centrului PICAS Brașov din str. Hărmanului nr 15A. Evenimentul va avea loc între orele 09 – 14, în cadrul unui seminar de diseminare a rezultatelor obținute în primele șase luni de activitate ale centrului PICAS Brașov și a rezultatelor generale ale proiectului PICAS. La lansare vor participa dna. Ana Elisabeta Fleșeriu - subprefect al județului Brasov, dl. Romer Ambrus Sandor - director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Până în prezent, peste 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în construcții s-au adresat Centrului PICAS Brașov. Acestea au vizat posturile disponibile oferite de cele 227 de companii din sectorul de construcții care au apelat la serviciile centrului.

Centrul PICAS Brașov oferă asistență și consiliere specializată gratuită atât persoanelor care își caută un loc de muncă în construcții cât și companiilor ce sunt în căutare de forță de muncă.

În cadrul proiectului PICAS a fost dezvoltată o aplicație web specializată pentru forța de muncă din sectorul construcțiilor, www.picas.ro, aplicație ce reprezintă punctul de întâlnire între cererea și oferta de locuri de muncă. Persoanele cu diverse calificări în construcții ce își introduc în portal datele de contact, calificarea și postul vizat, pot fi contactați în vederea angajării.

Informații suport

Proiectul Puncte de Informare, Consiliere și Asistență Specializată pentru șomerii din sectorul de construcții (PICAS) este implementat de Casa de Meserii și Construcții (CMC) în parteneriat cu Sempla SRL (partener transnațional din Italia) şi Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă(ANOFM) şi este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investește în oameni”.

Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2010 – august 2013 și se adresează șomerilor din regiunile București-Ilfov; Centru, Nord-Est, Sud-Est. În aceste zone au fost deschise 4 centre regionale (București, Brașov, Galați și Iași) unde persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot beneficia în mod gratuit de următoarele servicii: evaluare și consiliere profesională, cursuri de formare, certificare de competențe și sprijin în găsirea unui loc de muncă.

Pentru informații referitoare la proiectul PICAS contactați:

Responsabil PR

Adrian Panaet

Tel: 0735735442

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pentru informatii privind centrul PICAS Brașov contactați:

Expert Consiliere Profesională

Alina Cașu

Tel: 0268.331.144; 0752.336.611

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.