Comunicate de presă

Imprimare

PICAS - un proiect european de succes care a acordat servicii gratuite pentru 5000 de persoane

on Marți, 23 Iulie 2013 22:00.

conferinta incheiere

Pe 23 iulie 2013 a avut loc, la Bucuresti, Conferinta Nationala de Incheiere a proiectului european PICAS – Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă în sectorul construcțiilor.

PICAS a fost un proiect strategic cu o durata de 3 ani care s-a adresat șomerilor și altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în sectorul de construcții. Numărul persoanelor care au beneficiat de servicii gratuite de informare, formare, mediere fiind de peste 5000. Dintre acestea, 520 de persoane s-au angajat prin intermediul centrelor PICAS și lucrează cu forme legale. 

Proiectul PICAS a urmărit creșterea calității resurselor umane ce pot fi angajate în sectorul construcțiilor. În acest sens, au fost înființate 4 centre regionale (București, Brașov, Galați și Iași) prin care se acordă suport de specialitate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Sprijinul constă în oferirea unui pachet de servicii, particularizat în funcție de nevoile fiecărui solicitant:

Imprimare

Peste 500 de locuri de muncă vacante în țară și în străinatate la târgul anual de locuri de muncă dedicat exclusiv sectorului de construcții

on Joi, 09 Mai 2013 22:00.

banner_p_targ4

Fundatia Casa de Meserii a Constructorilor organizeaza un nou targ de locuri de munca destinat exclusiv sectorului de constructii. Evenimentul va avea loc pe 15-16 mai 2013 la Sala Polivalentă din IAȘI, incepand cu ora 9.00.

Pana in prezent au confirmat participarea peste 20 de companii importante din regiune, care oferă aproape 500 de locuri de muncă în țară și străinătate pentru o paletă largă de calificări specifice construcțiilor: fierari-betoniști, dulgheri, zidari, rigispsari, faianțari, finisori, instalatori, electricieni, ingineri etc.

Târgul are un pronunțat caracter social, fiind gratuit atât pentru companiile de constucții care recrutează, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea ocazia de a se înscrie gratuit pe www.picas.ro singurul portal de recrutare din România dedicat exclusiv sectorului de construcții.

Imprimare

Peste 400 de locuri de muncă vacante în țară și în străinatate la târgul anual de locuri de muncă dedicat exclusiv sectorului de construcții

on Luni, 25 Martie 2013 10:55.

2013_Afis_TARG_Vino_si_tuVa invităm călduros să participați la Târgul anual de locuri de muncă dedicat exclusiv sectorului de construcții unde sunt anunțate deja peste 400 de locuri de muncă vacante în țară și în străinatate.

Târgul va avea loc miercuri, 27 martie 2013, între orele 09 – 16, la Palatul Copiilor din Bulevardul Tineretului, nr. 8-10, sector 4, București.

Târgul are un pronunțat caracter social, fiind GRATUIT atât pentru companiile de constucții care recrutează, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cele peste 400 de locuri de muncă oferite de companii acoperă majoritatea specializarilor, angajatorii căutând de la muncitori necalificați, dulgheri, electricieni, pavatori, zugravi, izolatori, până la proiectanți, manageri de proiect, ingineri, diriginti de șantier, si multe altele, punând la dispoziție contracte atât pentru lucrări din țară cât și din străinătate.

Imprimare

Fondurile europene – o șansă pentru muncitorii din construcții

on Marți, 05 Februarie 2013 14:15.

2013_autorizatii_constructii 

Fundația Casa de Meserii a Constructorilor a realizat recent un studiu calitativ în rândul șomerilor din sectorul de construcții. Concluziile preliminare oferă un tablou cu lumini și umbre asupra unui sector aflat încă în dificultate.

Construcțiile – un sector ce continuă să rămână în criză

Datele cercetării confirmă trendul negativ al sectorului de construcții și faptul că nu există încă perspective de revenire pentru perioada imediat următoare. Evoluția numărului de autorizații de construire prezintă indicii pentru o scădere a volumului de lucrări. Astfel, în primele trei trimestre ale anului 2012 au fost eliberate 33.681 de autorizații de construire, cu 25% mai puțin față de aceeași perioadă din 2009 (44.368 autorizații).

Scăderea volumului de lucrări în construcții a inversat raportul de forțe de pe piața muncii din sector. Practic, dacă înainte de 2008 patronii firmelor de construcții alergau după muncitori, în prezent, situația este cu totul alta. Excedentul de forță de muncă existent le oferă angajatorilor o poziție de forță în negocierile cu potențialii angajați.

Imprimare

Un nou centru pentru sprijinul șomerilor din sectorul de construcții lansat oficial

on Marți, 10 Iulie 2012 14:15.

Afis_Diseminare_BrasovJoi, 12 iulie 2012, va avea loc în Brașov, lansarea oficială a Centrului PICAS Brașov din str. Hărmanului nr 15A. Evenimentul va avea loc între orele 09 – 14, în cadrul unui seminar de diseminare a rezultatelor obținute în primele șase luni de activitate ale centrului PICAS Brașov și a rezultatelor generale ale proiectului PICAS. La lansare vor participa dna. Ana Elisabeta Fleșeriu - subprefect al județului Brasov, dl. Romer Ambrus Sandor - director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Până în prezent, peste 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în construcții s-au adresat Centrului PICAS Brașov. Acestea au vizat posturile disponibile oferite de cele 227 de companii din sectorul de construcții care au apelat la serviciile centrului.

Centrul PICAS Brașov oferă asistență și consiliere specializată gratuită atât persoanelor care își caută un loc de muncă în construcții cât și companiilor ce sunt în căutare de forță de muncă.

În cadrul proiectului PICAS a fost dezvoltată o aplicație web specializată pentru forța de muncă din sectorul construcțiilor, www.picas.ro, aplicație ce reprezintă punctul de întâlnire între cererea și oferta de locuri de muncă. Persoanele cu diverse calificări în construcții ce își introduc în portal datele de contact, calificarea și postul vizat, pot fi contactați în vederea angajării.

Informații suport

Proiectul Puncte de Informare, Consiliere și Asistență Specializată pentru șomerii din sectorul de construcții (PICAS) este implementat de Casa de Meserii și Construcții (CMC) în parteneriat cu Sempla SRL (partener transnațional din Italia) şi Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă(ANOFM) şi este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investește în oameni”.

Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2010 – august 2013 și se adresează șomerilor din regiunile București-Ilfov; Centru, Nord-Est, Sud-Est. În aceste zone au fost deschise 4 centre regionale (București, Brașov, Galați și Iași) unde persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot beneficia în mod gratuit de următoarele servicii: evaluare și consiliere profesională, cursuri de formare, certificare de competențe și sprijin în găsirea unui loc de muncă.

Pentru informații referitoare la proiectul PICAS contactați:

Responsabil PR

Adrian Panaet

Tel: 0735735442

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pentru informatii privind centrul PICAS Brașov contactați:

Expert Consiliere Profesională

Alina Cașu

Tel: 0268.331.144; 0752.336.611

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.