Imprimare

Locuri de muncă în construcții la un click distanță

Fundația Casa de Meserii a Constructorilor, având partener transnațional compania Sempla S.R.L, din Italia, a lansat un portal de locuri de muncă destinat sectorului de construcții.
Portalul www.picas.ro este pus gratuit la dispoziția persoanelor care doresc să își găsească un loc de muncă în construcții, dar și firmelor din domeniu și a fost realizat în cadrul proiectului Centre PICASPuncte de Informare, Consiliere și Asistență Specializată pentru șomerii din sectorul de construcții, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013  „INVESTEŞTE ÎN OAMENI!”.

Cursuri de formare gratuite, informatii privind evolutia pietei muncii

Pe lângă serviciul de mediere între cererea și oferta de locuri de muncă, portalul oferă celor interesați informații statistice despre evoluția pieței muncii și a sectorului de construcții sau posibilitatea înscrierii la cursuri de formare în ocupații din construcții, precum: sudor geomembrană, montator geocompozite și geotextile, montator fațade și pereți cortină, tehnician devize și măsurători, izolator hidrofug sau tinichigiu sisteme de acoperișuri și învelitori.

4 centre destinate acordării de asistență specializată șomerilor aflați în căutarea unui loc de muncă în sectorul de construcții

În cadrul aceluiași proiect au fost deschise 4 centre destinate acordării de asistență specializată șomerilor aflați în căutarea unui loc de muncă în sectorul de construcții. Centrele sunt situate în București, Brașov, Galați și Iași. În cadrul acestor centre, persoanele interesate vor avea acces la serviciu precum: căutarea unui loc de muncă potrivit calificării deținute, învățarea de tehnici căutare a unui loc de muncă,  participarea la cursuri de formare gratuite pentru a învăța o meserie din construcții sau inițierea în utilizarea calculatorului.

Pentru locuri de muncă în construcții, acum există www.picas.ro.