Imprimare

Al doilea seminar de transfer de know-how

Perioada: 12-16 septembrie 2011
Locație:
Provincia Veneto, Italia
Organizator:
SEMPLA SRL

picas_seminarSEMPLA asigură transfer de know-how pe piaţa muncii din România prin adaptarea unuia dintre cazurile de succes ale Sistemului de ocupare a forței de muncă Italian, dezvoltat în provincia Veneto.

În perioada 12 - 16 septembrie a avut loc în provincia Veneto din Italia cel de-al doilea seminar de transfer de know-how dintr-o serie de 4 prevăzute a fi realizare în cadrul proiectului PICAS.

Obiectivul principal al acestei activități este transferul în România a modelului de reuşită italian în ceea ce priveşte sistemul de ocupare a forței de muncă.

Seminarul a fost organizat de către societatea SEMPLA, partenerul transnațional al proiectului. În cadrul seminarului delegația română, formată din 10 membri ai echipei de implementare, a avut scopul de a cunoaşte şi de a-şi însuşi experienţele reuşite ale Regiunii Veneto cu privire la piața muncii și politicile de ocupare.

Evenimentul s-a dovedit a fi unul deosebit de util pentru înțelegerea sistemului de muncă temporară, rolul și modul de funcționare al companiilor private care acționează pe piața intermedierii muncii. Echipa PICAS s-a întâlnit cu reprezentanți ai unor companii private italiene de plasare de forță de muncă și a avut ocazia să cunoască experiența aceastora, în special sistemele informatice utilizate, instrumentele de evaluare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, sistemele de management al calității utilizate. Experiențele înregistrate au condus la acumularea unui portofoliu de idei ce pot contribui la sustenabilitatea proiectului ulterior încheierii perioadei de finanțare europeană.

Galeria foto a evenimentului

{yoogallery src=[/images/ilustratii_articole/poze_seminar_transfer_2] title=[Seminar II de transfer de know-how PICAS] }