A II. Organizarea de seminare de tranfer de KH

Prin intermediul partenerului transnațional se va realiza un transfer de know-how din spațiul european, ce are ca finalitate furnizarea unor servicii mai bune în centrele PICAS.

Imprimare

Prezentarea activităţii A II.

Prin intermediul partenerului transnațional se realizează un transfer de know-how din spațiul european, care are ca finalitate furnizarea unor servicii mai bune în centrele PICAS.

Partenerul transnațional este responsabil de organizarea a 4 seminare de transfer de know-how, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum:

  • Modele de asistență specializată acordată șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă;
  • Lecții învățate în proiecte similare din spațiul european;
  • Asigurarea sustenabilității.

Învățarea prin asimilarea experienței acumulate de alte organizații din spațiul european care au derulat proiecte asemănătoare nu înseamnă reproducerea fără discernământ a unor modele, ci adaptarea lor la particularitățile locale, specifice pieței muncii din România.

Imprimare

Al patrulea seminar de transfer de know-how

Perioada: 24-28 septembrie 2012
Locație:
Regiunea LOMBARDIA, Italia
Organizator:
SEMPLA SRL

picas_seminar4

În perioada 24 - 28 septembrie a avut loc în Regiunea LOMBARDIA din Italia ultimul seminar de transfer de know-how dintr-o serie de 4 prevăzute a fi realizare în cadrul proiectului PICAS.

Acest seminar de transfer de know-how a avut douăobiective principale:

1.  Identificarea de soluții pentru asigurarea sustenabilității proiectului.

2.  Consultări privind dezvoltarea aplicației informatice  și prioritizarea tichetelor rămase de corectat sau implementat în perioada următoare de asistențătehnică.

Seminarul a fost organizat de către societatea SEMPLA, partenerul transnațional al proiectului. În cadrul seminarului delegația română, formată din 10 membri ai echipei de implementare, a avut scopul cunoasterii si insusirii experienţelor reuşite  și bunele
practici  existente  la  nivelul  Regiunii  Lombardia  în materie  de  asistență a  persoanelor aflate  în  căutarea  unui  loc  de  muncă,  servicii  de  intermediere  a  muncii,  formare profesională în domeniul construcțiilor  și cooperarea între partenerii sociali din sectorul menționat,  toate  acestea  având  în vedere  necesitatea  asigurării  sustenabilității proiectului PICAS..

Galeria foto a evenimentului

{yoogallery src=[/images/ilustratii_articole/2012_09_seminar_know_how4_milano] title=[Seminar IV de transfer de know-how PICAS] }

 

Imprimare

Al treilea seminar de transfer de know-how

Perioada: 17-24 aprilie 2012
Locație:
Provincia Toscana, Italia
Organizator:
SEMPLA SRL
seminar transfer know-how nr3
În perioada 17 - 24 aprilie a avut loc în provincia Toscana din Italia, cel de-al treilea seminar de transfer de know-how dintr-o serie de 4 astfel de seminarii desfășurate în cadrul proiectului PICAS.
Obiectivul principal al acestei activități a fost transferul în România a modelului de reuşită italian în ceea ce priveşte sistemul de ocupare a forței de muncă.
Seminarul a fost organizat de către societatea SEMPLA, partenerul transnațional al proiectului. Pe durata seminarului s-a vizitat o școală profesională de construcții și un centru de ocupare a forței de muncă. Au mai avut loc întâlniri cu o companie de recrutare interimară, cu o organizaţie de Târguri de locuri de Muncă și cu o companie de recrutare on-line.

Galeria foto a evenimentului

{yoogallery src=[/images/ilustratii_articole/2012_04_23_seminar_know_how3_Florenta] title=[Seminar III de transfer de know-how PICAS] }

 

Imprimare

Al doilea seminar de transfer de know-how

Perioada: 12-16 septembrie 2011
Locație:
Provincia Veneto, Italia
Organizator:
SEMPLA SRL

picas_seminarSEMPLA asigură transfer de know-how pe piaţa muncii din România prin adaptarea unuia dintre cazurile de succes ale Sistemului de ocupare a forței de muncă Italian, dezvoltat în provincia Veneto.

În perioada 12 - 16 septembrie a avut loc în provincia Veneto din Italia cel de-al doilea seminar de transfer de know-how dintr-o serie de 4 prevăzute a fi realizare în cadrul proiectului PICAS.

Obiectivul principal al acestei activități este transferul în România a modelului de reuşită italian în ceea ce priveşte sistemul de ocupare a forței de muncă.

Seminarul a fost organizat de către societatea SEMPLA, partenerul transnațional al proiectului. În cadrul seminarului delegația română, formată din 10 membri ai echipei de implementare, a avut scopul de a cunoaşte şi de a-şi însuşi experienţele reuşite ale Regiunii Veneto cu privire la piața muncii și politicile de ocupare.

Evenimentul s-a dovedit a fi unul deosebit de util pentru înțelegerea sistemului de muncă temporară, rolul și modul de funcționare al companiilor private care acționează pe piața intermedierii muncii. Echipa PICAS s-a întâlnit cu reprezentanți ai unor companii private italiene de plasare de forță de muncă și a avut ocazia să cunoască experiența aceastora, în special sistemele informatice utilizate, instrumentele de evaluare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, sistemele de management al calității utilizate. Experiențele înregistrate au condus la acumularea unui portofoliu de idei ce pot contribui la sustenabilitatea proiectului ulterior încheierii perioadei de finanțare europeană.

Galeria foto a evenimentului

{yoogallery src=[/images/ilustratii_articole/poze_seminar_transfer_2] title=[Seminar II de transfer de know-how PICAS] }

 

Imprimare

Seminar de transfer de know-how Nr.1

Locație: Regiunea Veneto, Italia
Perioada: 14 – 18 februarie 2011
Organizator: Sempla, SRL, partener transnațional
Participanți: 10 membri ai echipei de implementare a proiectului
seminar transfer know-how nr1
Seminarul a fost organizat de către societatea SEMPLA, partener transnațional în cadrul proiectului. Delegația română, formată din 10 membri ai echipei de implementare, a avut ca scop cunoașterea și însuşirea experienţelor reuşite și bunele practici existențe la nivelul Regiunii Veneto în materie de servicii de asistență a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, formare profesională în domeniul construcțiilor, medierea muncii și cooperarea între partenerii sociali din sectorul menționat.

Pentru atingerea obiectivelor seminarului au fost organizate o serie de vizite la structuri specializate în oferirea de servicii de asistență pentru persoanele neocupate, la o școală de meserii din domeniul construciilor precum și la organizația care supervizează piața forței de muncă în Regiunea Veneto.
Aceste vizite s-au intercalat cu sesiuni tehnice de lucru pe activitati ale proiectului, in cadrul carora s-au dezbătut posibilitățile de preluare a bunelor practici constatate în Italia.
Per ansamblu, seminarul a permis accesul la un consistent set de idei și bune practici în domniul pieței muncii care pot fi valorificate atât în cadrul proiectului PICAS, dar și în alte proiecte prezente sau viitoare ale CMC.

Galeria foto a evenimentului

{yoogallery src=[/images/ilustratii_articole/poze_seminar_I_PICAS] title=[Seminar I de transfer de know-how PICAS] }