Imprimare

Anchetă sociologică în rândul grupului țintă

teamwork_1

   Primul din cele două valuri de cercetare cantitativă prevăzute a avea loc în cadrul proiectului PICAS s-a încheiat la finalul lunii august 2011.  Rezultatul unei laborioase munci de teren s-a concretizat într-un raport de cercetare de care se va ține cont în proiectarea activității centrelor PICAS și a serviciilor pe care acestea le vor oferi persoanelor din grupul țintă.

Obiectivele valului I al cercetării calitative au vizat:

  • Cunoașterea problemelor specifice cu care se confruntă grupul țintă;
  • Identificare de  informații ce pot fi utilizate în dezvoltarea centrelor PICAS, a produselor și serviciilor ce urmează a fi oferite;

Activitatea de pregătire a cercetării, culegere a datelor, centralizare și prelucrare s-a desfășurat în perioada mai - august 2011 și a constat în realizarea a 600 de chestionare cu șomeri aflați în evidența AJOFM din județele în care se implementează proiectul PICAS: Alba, Bacău, Brașov, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Iași, Prahova, Mureș, Neamț,  Sibiu, Suceava și Teleorman. 

Cercetarea a beneficiat de un suport logistic consistent din partea partenerului național (ANOFM) care, prin intermediul experților săi și a accesului oferit la baza de date cu privire la șomeri, a facilitat intervievarea acestora. 

Raport preliminar - ancheta sociologică în rândul grupului țintă